Kúpiť cyklistickú prilbu – e-shop

Sprievodca výberom
cyklo prilieb


Cyklistické prilby  >  Ako sa starať o prilbu na bicykel

Ako sa starať o prilbu na bicykel

Každý člen rodiny má mať svoju prilbu na bicykel, ktorá mu bude presne a pohodlne sedieť. Ak sa nepoškodí, príp. z nej dieťa nevyrastie, môže pri dobrej údržbe vydržať 3 až 8 rokov. Potom už sa odporúča kúpiť novú.

4 hlavné zásady starostlivosti o prilbu:

1. Na vyčistenie helmy väčšinou stačí mydlo a teplá voda. Postupujte podľa návodu, ktorý vyžadujte v českom jazyku.

2. Nepoužívajte chemické prostriedky, ktoré by ju mohli poškodiť.

3. Je tiež dôležité chrániť prilbu pred nárazmi (roztopašné deti ju niekedy zamieňajú za kopaciu loptu).

4. Ak nemáte prilbu zrovna na hlave, nevystavujte ju slnečným lúčom ani s ňou nepohazujte.

Učte svoje deti: Na bicykel jedine s prilbou!

Prilba je pre deti povinná, a tak sa jej musí podvoliť od najútlejšieho veku. Ideálne je, keď si dieťa samo vyberie prilbu, ktorá sa mu páči. Trh ponúka rad modelov pre dievčatá aj chlapcov (Barbie, Penguin, Spiderman ...), často aj v sade s chráničmi kolien a lakťov. A vy ako rodičia zaiste svojim deťom pôjdete príkladom a budete prilbu nosiť tiež, na ceste aj v teréne.

Prilby nakúpite už za 10 eúr. Podstatné je, aby boli čo najľahší (cca 200 - 400 g) a nezaťažovali krk. Ich kľúčovou vlastnosťou je tiež dobré odvetranie - platí, že čím viac otvorov, tým vyšší komfort pre hlavu. Vetracie otvory moderných prilieb účinkujú aj pri dlhých výjazdoch v sparnom lete. Tiež systém zapínania prilby má byť jednoduchý, remienky nesmie škrtiť.

Keď si pri nákupe postrážite tieto parametre a prilbu vyberiete dobre, o to ľahšie bude jej údržba. V e-shope môžete počítať tiež s bezplatnou výmenou veľkosti alebo vrátením peňazí.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklistické prilby






Ďalšie novinky

Cyklistická prilba v obci

Povinnosť nosiť cyklistickú prilbu v obci je iná v Slovenskej republike a iná v susednej Českej republike. Pretože cykloturistika je v oboch krajinách veľmi obľúbená, ujasníme si v dnešnom článku detaily.

S prilbou aj na kolobežku

Bez prilby sa nepúšťajte ani na kolobežku. Aj na nej sa dá ísť rýchlo a pády môžu mať fatálne následky.

Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Cyklistické prilby sú povinné mimo obce, pre deti do 15 rokov aj v obci. Prilba je však zásadnou a nevyhnutnou bezpečnostnou výbavou každého cyklistu.

všetky novinky