Kúpiť cyklistickú prilbu – e-shop

Sprievodca výberom
cyklo prilieb


Cyklistické prilby  >  Prilby na bicykel v zahraničí

Prilby na bicykel v zahraničí

Ako je to s povinnosťou nosiť prilbu na bicykli v okolitých krajinách?

Poďme si prejsť krajiny strednej Európy. Ako je to s povinnosťou nosiť prilbu na bicykli?

Česká republika

Povinnú prilbu pri jazde na bicykli tu majú deti do 18 rokov. Pre dospelých je prilba len odporúčaná. Zvyčajne sa však nosí a práve na tomto príklade je vidieť, ako spoločenský trend predbieha zákon. Všeobecne sa dá povedať, že ľudia, ktorí chcú ísť na bicykli rýchlo, alebo na dlhšiu vzdialenosť, prilbu majú, kdežto na kratšiu vzdialenosť si ju neberú.

Mimochodom, deti pod 10 rokov smú jazdiť na bicykli len v sprievode osoby staršej 15 rokov.

Slovensko

Cyklistická prilba je povinná mimo obce pre všetkých. Pre deti do 15 rokov aj v obci. Ak teda vyrazíte napríklad  na cyklotrasu okolo Dunaja, musíte mať prilbu všetci.

Maďarsko

Obľúbeným cieľom sú dunajské cyklotrasy, ktoré vynikajú krásnou rovinkou a množstvom zastávok s dobrým jedlom či nápojom. Prilba nie je povinná, avšak za zhoršenej viditeľnosti musíte mať reflexnú vestu. Na ceste sa bez sprievodu nesmú pohybovať osoby mladšie ako 14 rokov.

Rakúsko

Prilba je povinná pre deti do 12 rokov. Povinný je aj zvonček na bicykli a ak veziete na sedačke na zadnom kolese dieťa, musíte mať zadný blatník. Povinné je aj osvetlenie bicykla.

Nemecko

Prilba nie je povinná, opäť iba odporúčaná. Za jazdy na bicykli nesmiete telefonovať bez hands-free.

Poľsko

Ani v Poľsku nie je prilba povinná. Zvláštnosťou je však spôsob jazdy na verejných komunikáciách, kedy maximálny počet cyklistov v jednej skupine nesmie byť väčší ako 15 ľudí a vzdialenosť medzi každým kolesom nesmie presiahnuť päť metrov.

Rovnako tak nie je prilba povinná v Taliansku alebo Francúzsku, kam tiež mieri mnoho tuzemských turistov.

Základ pre všetkých cyklistov - WORKER Fusion

Dobrou voľbou kvalitnej prilby za slušnú cenu je Fusion, prilba určená na jazdu na bicykli, ale aj na skateboarde či inline korčuliach. Samozrejmosťou sú certifikáty bezpečnosti CE-1078 nemeckej skúšobne TÜV-GS. Prilba WORKER Fusion je vyrábaná technológiou IN-MOLD - priameho vstrekovania polyesteru do skeletu. Tým je dosiahnutá výborná pevnosť a zároveň nízka hmotnosť prilby. Prilba má 20 vetracích otvorov pre komfortné nosenie aj v sparnom lete. Ochranný šilt proti slnku i vnútorné čalúnenie sa dá vybrať, polstrovanie je možné vyprať. Dodáva sa v troch veľkostiach.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklistické prilby






Ďalšie novinky

Cyklistická prilba v obci

Povinnosť nosiť cyklistickú prilbu v obci je iná v Slovenskej republike a iná v susednej Českej republike. Pretože cykloturistika je v oboch krajinách veľmi obľúbená, ujasníme si v dnešnom článku detaily.

S prilbou aj na kolobežku

Bez prilby sa nepúšťajte ani na kolobežku. Aj na nej sa dá ísť rýchlo a pády môžu mať fatálne následky.

Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Cyklistické prilby sú povinné mimo obce, pre deti do 15 rokov aj v obci. Prilba je však zásadnou a nevyhnutnou bezpečnostnou výbavou každého cyklistu.

všetky novinky