Kúpiť cyklistickú prilbu – e-shop

Sprievodca výberom
cyklo prilieb


Cyklistické prilby  >  Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Cyklistické prilby sú povinné mimo obce, pre deti do 15 rokov aj v obci. Prilba je však zásadnou a nevyhnutnou bezpečnostnou výbavou každého cyklistu.

Nepúšťajte svoje dieťa na bicykel bez prilby (ani pred dom) a ak idete s ním, vezmite si prilbu tiež. Ak budete pre dieťa dobrým príkladom, nebude proti noseniu prilby protestovať. Pádu síce prilba nezabráni, ale dokáže výrazným spôsobom zmierniť následky a zamedzí devastujúcim poranením v oblasti hlavy.

Helmy na bicykel sú dnes navyše atraktívne a prepracované do posledného detailu. Predstavíme si najnovšie trendy v oblasti bezpečnosti malých i veľkých cyklistov.

Žiadané sú pohodlné prilby na bicykel

Komfort cyklistov je dnes pre výrobcov prilieb na prvom mieste. Nové cyklo prilby majú aj 28 vetracích otvorov a stále nižšiu hmotnosť. Práve nízka váha pri zachovaní bezpečnosti je ďalším z trendov. Populárne sú tiež integrované sieťky proti hmyzu a kvalitné vnútorné polustrovanie. Všetko pre pohodlie cyklistov a proti poteniu sa hlavy.

Inováciami k vysokej bezpečnosti

V poslednej dobe sa začala používať technológia IN MOLD - priameho vstrekovania polyesteru do skeletu. Vďaka tomu je prilba pevná a má nízku hmotnosť. Samozrejmosťou je ergonomický tvar prilby, minimálny odpor vzduchu a čo najpresnejšia regulácia veľkosti pomocou sťahovacích pások pod bradou.

Na čo si dať pozor pri nákupe prilby na bicykel:

  • cyklistické prilby musia mať certifikáty podliehajúce prísnym európskym normám CE-1078 nemeckej skúšobne TÜV-GS
  • každá prilba musí na hlave dokonale sedieť, čo je najmä u detí nutné stále strážiť

Jazdite s prilbou, jazdite bezpečne - celá rodina.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklistické prilby






Ďalšie novinky

Cyklistická prilba v obci

Povinnosť nosiť cyklistickú prilbu v obci je iná v Slovenskej republike a iná v susednej Českej republike. Pretože cykloturistika je v oboch krajinách veľmi obľúbená, ujasníme si v dnešnom článku detaily.

S prilbou aj na kolobežku

Bez prilby sa nepúšťajte ani na kolobežku. Aj na nej sa dá ísť rýchlo a pády môžu mať fatálne následky.

Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Cyklistické prilby sú povinné mimo obce, pre deti do 15 rokov aj v obci. Prilba je však zásadnou a nevyhnutnou bezpečnostnou výbavou každého cyklistu.

všetky novinky