Kúpiť cyklistickú prilbu – e-shop

Sprievodca výberom
cyklo prilieb


Cyklistické prilby  >  S prilbou aj na kolobežku

S prilbou aj na kolobežku

Bez prilby sa nepúšťajte ani na kolobežku. Aj na nej sa dá ísť rýchlo a pády môžu mať fatálne následky.

A odporúčanie sa netýka len detí, u ktorých by prilba mala byť už pravidlom. Ak chcete uchrániť vaše dieťa pred nepríjemnými dôsledkami zranenia, často až s fatálnymi následkami, je prilba nie povinnosťou, ale úplným základom bezpečnej jazdy na akomkoľvek dopravnom prostriedku.

Na kolobežku by prilbu mali nosiť aj dospelí. Ak vyrazíte na dospelácku kolobežku, zvlášť na tú s veľkými kolesami, môžete vyvinúť rýchlosť ako na cestnom bicykli.

Ako je to s rýchlosťou na kolobežke?

Kolobežka nemá žiadne prevody, spoľahnúť sa tak musíte na svoju silu alebo na účinky gravitácie. Zvlášť z kopca môžete na kolobežke vyvinúť rýchlosť vyššiu ako na bicykli, výnimkou nie je rýchlosť cez 70 kilometrov za hodinu, až k stovke. Trénovaní pretekári na kolobežke dokážu ale aj na rovinke dosiahnuť veľmi slušnú rýchlosť až okolo 35 km / h. Bežná rekreačná jazda je však pri rýchlosti okolo 16-18 km / h. Aj pri tejto rýchlosti môže pád bolieť a prilba vás ochráni pred najväčším zranením.

Prilba je nevyhnutným doplnkom pri jazde na kolobežke v skateparkoch a cez prekážky. Podľa nášho zamerania tak volíme typ prilby. Na rekreačné jazdenie použijeme bežnú cyklistickú prilbu, na freeride v skateparkoch freestyle prilby. Jednu odporúčame ďalej v článku.

Tip na prilbu na freestyle kolobežky

Na voľné jazdenie na hliníkových freestyle kolobežkách oceníte freestyle prilbu s rýchlym upínaním a zaujímavým dizajnom. Naším tipom je Globber Junior, prilba s jednofarebným dizajnom a zaujímavým riešením vetracích otvorov, ktoré zaisťujú skutočnú pohodu pri nosení aj v lete. Výhodou je tiež nastaviteľný podbradný pásik a možnosť nastavenia veľkosti pomocou regulačného kolieska na zadnej strane helmy. Kúpite ju v jednej veľkosti, ale hneď v štyroch farebných variantoch pre dievčatá aj chlapcov.

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklistické prilby






Ďalšie novinky

Cyklistická prilba v obci

Povinnosť nosiť cyklistickú prilbu v obci je iná v Slovenskej republike a iná v susednej Českej republike. Pretože cykloturistika je v oboch krajinách veľmi obľúbená, ujasníme si v dnešnom článku detaily.

S prilbou aj na kolobežku

Bez prilby sa nepúšťajte ani na kolobežku. Aj na nej sa dá ísť rýchlo a pády môžu mať fatálne následky.

Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Cyklistické prilby sú povinné mimo obce, pre deti do 15 rokov aj v obci. Prilba je však zásadnou a nevyhnutnou bezpečnostnou výbavou každého cyklistu.

všetky novinky