Kúpiť cyklistickú prilbu – e-shop

Sprievodca výberom
cyklo prilieb


Cyklistické prilby  >  Prilby na horské zjazdy na bicykloch

Prilby na horské zjazdy na bicykloch

Horské zjazdy, alebo tiež trialy, sú čím ďalej obľúbenejšie. Prilba je na nich nevyhnutným bezpečnostným doplnkom. Akú vybrať a oplatí sa šetriť?

Na horský bicykel, najmä ak chcete jazdiť zjazdy a trialy, je potrebné zaobstarať si čo najkvalitnejšiu helmu, ktorá odolá nárazom a navyše vám pomôže k čo najlepším výkonom.

Všeobecne máte pri výbere helmy na bicykel štyri možnosti:

  • cestné helmy
  • MTB prilby
  • BMX prilby
  • zjazdové prilby

Každá má svoje využitie, do horského terénu môžete využiť MTB prilby a zjazdové prilby. Tie zjazdové sú veľmi podobné prilbám na motokros, ale k nim sa dostaneme.

MTB prilby

Sú vlastne veľmi podobné cestným helmám, majú podobné schopnosti odvetrávania. Líšia sa v tvare a hlavne prítomnosťou štítku proti slnku. Májú robustnejšiu konštrukciu a vyššiu ochranu tyla. Sú použiteľné v teréne, ale vyrazíte s nimi bez problémov aj na cestu.

Helmy na zjazd a freeride

Pokiaľ chcete vyraziť na horské zjazdy (trialy), alebo freeridové trate a myslíte to so športom vážne, kúpte si integrálnu helmu. Vizuálne sa veľmi podobá moto helmám a hlavne poskytuje maximum ochrany pri zjazdoch v lesoch a na horách.

Helma na zjazd je veľmi robustná, chráni aj bradu a viac bočnej časti hlavy. Je ťažšia a má väčšinou horšie odvetrávanie. Použiteľná je naozaj len na zjazd a freeride.

Môžete sa tiež stretnúť s pojmom downhill prilba, ktorý tiež zahŕňa prilby vhodné na zjazdové trate. Prilba musí mať výborné tlmiace účinky, ak chcete prilbu nosiť aj na dlhšie jazdy, sú nevyhnutné aj odvetrávacie otvory.

Pri nákupe vyberajte podľa použitého materiálu (základom je EPS), ceny a dizajnu, certifikácie.

Myslite pri jazde na bicykli hlavne na bezpečnosť!

Zdieľajte článok



Odporúčame cyklistické prilby






Ďalšie novinky

Cyklistická prilba v obci

Povinnosť nosiť cyklistickú prilbu v obci je iná v Slovenskej republike a iná v susednej Českej republike. Pretože cykloturistika je v oboch krajinách veľmi obľúbená, ujasníme si v dnešnom článku detaily.

S prilbou aj na kolobežku

Bez prilby sa nepúšťajte ani na kolobežku. Aj na nej sa dá ísť rýchlo a pády môžu mať fatálne následky.

Prilba - nevyhnutný doplnok cyklistov

Cyklistické prilby sú povinné mimo obce, pre deti do 15 rokov aj v obci. Prilba je však zásadnou a nevyhnutnou bezpečnostnou výbavou každého cyklistu.

všetky novinky